Overnachten in een hotel

22 maart 2017
 Categorieën: Hotels & verblijf, Blog

Delen

Steeds meer mensen brengen zo nu en dan de nacht door in een hotel. Weekendjes weg of goedkope midweken worden legio aangeboden via internet. Door te bieden op veilingen kan er op een goedkope manier een ontspannen weekendje-weg worden gekocht. Even een andere omgeving dan je eigen woon- of werkplaats. Je knapt er flink van op om even weg te zijn in eigen land. Kijk bijvoorbeeld op Hotel Tatenhove voor een enerverend bezoekje aan Texel. Een bezoek aan een concert of festival kan heel goed gecombineerd worden met een aantal overnachtingen dichtbij de plek waar je de nacht doorbrengt. Immers, meestal wordt een hotelbezoek gecombineerd met een kijkje in op plaats waar je op dat moment verblijft. Bezienswaardigheden zullen sneller bezocht worden tijdens zo'n hotelweekend. 

Hotelketen

Nederlands meest bekende hotel- en restaurantketen heeft prima arrangementen. Niet alleen luxe slapen maar ook lekker eten. 's Morgens genieten van een fijn ontbijt en de stad bezoeken waar je op dat moment bent. Niet alleen omdat je er lekker kunt slapen maar ook hun life en cooking in de weekenden is bekend. De life en cooking-arrangementen die worden aangeboden zijn in combinatie met een overnachting scherp geprijsd. 

Hotelovernachting boeken

Om snel een overnachting te boeken is het verstandig on-line prijsvergelijkingen te doen. Het kan zomaar 50 euro schelen. Zoals gezegd worden hotelovernachtingen vaak gecombineerd met aantrekkelijke uitjes, zoals een theaterbezoek. Leuke combinaties zijn bijvoorbeeld een luxe overnachting in Scheveningen met een theaterbezoek. Een vijfsterren-overnachting in een superdeluxe kamer en de volgende ochtend een uitgebreid ontbijt. Wie klinkt dat niet als muziek in de oren. In de veelal inpandige restaurants kan heerlijk gedineerd worden voordat u vertrekt naar het theater dat met een beetje geluk op loopafstand ligt. De toegangskaarten en hotelovernachting zijn in combinatie vriendelijk geprijsd.

Hotelsterren

Hotelsterren dienen er niet alleen voor om aan te geven dat hotels in verschillende klassen zijn ingedeeld, maar elke categorie geeft een beeld van de kwaliteit aan service en voorzieningen in een bepaald hotel. In Nederland is een 5-sterrenhotel het hoogst haalbare. De hoeveelheid sterren zegt dus iets over de kamer of accommodatie. Wanneer gebruik wordt gemaakt van 2 sterren dan heb je in ieder geval een eigen badkamer plus toilet. Ook is er geregeld een tv op de hotelkamer. In 3-Sterren hotels kun je gebruik maken van de wake-up service, maar kan je niet-roken in de kamers. Verder staat er meestal een bureau met stoel op de kamer. 5-Sterren hotels zijn dus de meest luxe hotels in Nederland. Wellness-faciliteiten en een inpandig zwembad kunnen in een 5-sterrenhotel aanwezig zijn. Personeel is extra behulpzaam en hygiëne en sfeer staan hoog in het vaandel. Het ontbijt-buffet is nét even iets uitgebreider dan in een 3 of 4 sterren accommodatie. Het zal je aan niks ontbreken en er wordt alles aan gedaan om het de gast naar de zin te maken.  Echter wanneer op vakantie gaat naar het buitenland kan het zomaar zijn dat een 5-sterren hotel daar veel beter of slechter is dan een 5-sterrenhotel in Nederland. De eisen zijn soms behoorlijk anders in dit soort landen.